ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2013 12:40:17 - Rachell

Je nutné stabilizovat výplatu dávek

V souvislosti s vyplácení sociálních dávek, rodičovského příspěvku, důchodů atd., v neurčitých termínech se rozhodli senátoři ČSSD v čele s místopředsedou Senátu Zdeňkem Škromachem a podali návrh zákona o změně některých zákonů souvisejících s výplatou sociálních dávek. Novela do všech zákonů o dávkách nově zakotvuje princip, že dávka se považuje za vyplacenou až dnem, kdy ji obdrží příjemce dávky, nebo jiná oprávněná osoba. Co si o tom myslíte a podpoříte návrh, i když je z dílny opozice? Přeci jen sami uznáváte, že je třeba něco dělat

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2013 7:53:29 - Lenka Kohoutová
To, že není možné nevyplácet nebo vyplácet dávky ze sociálního balíku je jednoznačné. Nečetla jsem přesně senátní návrh, neboť ještě není ve Sněmovně. Tudíž se k němu nemohu vyjádřit. Je však pravdou, že je nutné stabilizovat výplatu dávek tak, aby se na tyto mohly rodiny spolehnout. U podobných návrhů mne však napadá mnoho otázek, jak prokážeme převzetí dávky složenkou, kdy je možné prostředky přijmout tuším do 14ti dnů. K tomuto mne napadají další možné teoretické problémy, o kterých můžeme hovořit. Nejsem však proti tomu, abychom stanovili jak musí být vypláceny sociální dávky. Dokážu si představit, stanovené termíny pro výplatu dávek, které budou znamenat určitou jistotu. Nebráním se diskuzi, je zapotřebí dát na stůl všechna pro a proti. Nicméně nelze dále držet lidi v takové nejistotě jako doposud.