Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2013 9:14:24 - richard hybš

Cestou k nápravě je i navrhovaný nový volební řád

Nezaměstnanost – jak byste jako zákonodárce podporovala tzv. aktivní politiku zaměstnanosti? A proč je podíl výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti k HDP u nás hluboce pod evropským průměrem? Kdo za to může?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2013 10:38:27 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
Finanční prostředky na aktivní politiku zaměstnanosti nejsou vždy věnovány k původním účelům. Spoustu prostředků a pracovního potenciálu byl na pobočkách Úřadu práce věnována vyplácení dávek se známými problémy. Tyto instituce si původní a přetrvávající název již ani nezaslouží….Je na čase, aby se stále neměnily podmínky jak pro zaměstnavatele, tak i pro zaměstnance. Aby se již nepohybovaly na nějaký čas daně, aby do systému nevstupovaly další proměnné apod. Aby bylo přistoupeno k tzv. sociálnímu podnikání, např. budování sociálního bydlení s účastí sociálně vyloučených, s příslibem poskytnutí ubytování v budovaném zařízení za přiměřenou cenu, nikoliv za cenu vydírání a lichvy.

Cestou k nápravě je i navrhovaný nový volební řád, jak sdělil prezident Miloš Zeman v Senátu a jak to vzaly jednomyslně za své celebrity z ODS….Je nutné zvolit také způsoby, které povedou ke kvalitnějšímu složení zastupitelských sborů a potažmo i vlády.