ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2013 15:49:02 - sindy

Kypr je ve skutečně složité situaci

Kypr jednorázové zdanění bankovních vkladů, které kyperské vládě uložila eurozóna výměnou za záchranu před bankrotem, zamítl. Jak ale opatření vnímáte? Jaký to bude mít dopad na celou EU, které je už nyní v krizi? Myslíte si, že se tak státy jako například my pohrnou do eurozóny? A proč tak EU nepostupovala u ostatních jižních států, kterým poskytla pomoc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2013 19:22:49 - Robert Dušek
Kypr je ve skutečně složité situaci, ale snaží se jí řešit, právě třeba masivním zdaněním bankovních vkladů. Přispívá tak k tomu, aby se i Kypr sám podílel na nápravě vlastními prostředky. ČR se v současné době určitě nestane součástí eurozóny. EU bohužel nemá žádný recept na nápravu, tak jako neměly USA v době velké krize. Pracuje se a hledají nové možnosti, proto se teď u Kypru dostalo na bankovní vklady. Ovšem, uvědomme si, že globální ekonomická krize by tu byla, i když by nebyla EU a to by pak pro řadu států mělo fatální důsledky.