Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2013 16:30:00 - tipik

Máte pravdu, že se jedná o dědictví po předchozích vládách

možná to mám pomotané,ale jestli se nemýlím,tak problém nevznikl za vlády KSČM ,ale ČSSD na ústecku i karlovarsku!Proč má KSČM platit za chyby předchůdců?!To nemá logiku?!Kalousek vám jistě rád komunistům šlápne na krk,ale má na to páky a hlavně právo?Děkuji za vysvětlení....Ps. podle mne by mělo být tvrdě potrestáno vedení-,které to způsobilo ...nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2013 13:48:51 - Oldřich Bubeníček
Máte pravdu, že se jedná o dědictví po předchozích vládách, a to nejen na úrovni krajů, ale i státu. Celý systém regionálních operačních programů a pravidla jeho fungování vznikal před rokem 2007 a u jeho zrodu stál tehdejší ministr financí Kalousek a hejtmani z ODS. Další roky vládla v Ústeckém kraji koalice ČSSD a ODS. To ovšem neznamená, že bychom před problémem mohli teď my zavírat oči. Aby se program znovu rozeběhl a příjemci dostali zpět své peníze, je třeba korekci zaplatit. My ovšem stále tvrdíme, a Evropská komise nám v tom dává za pravdu, že značná část pochybení leží na straně auditního orgánu, tedy ministerstva financí, dále na úřadu regionální rady a na jednotlivých příjemcích, kteří ve svých projektech udělali chyby. Kraje Úřad regionální rady neřídily, tudíž nemohou nést odpovědnost. Kraje byly v rámci programu na pozici příjemce dotací.