Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2013 18:00:16 - Damšíková

Vždy je otázkou jejich míra či možná omezení

Dobý den, mnohokrát děkuji za vaši srozumitelnou odpověď. Nebyl jste jediný na koho jsem se obracela, ale jste jediný, u koho byly odpověď jasná a srozumitelná. Jen by mě ještě zajímalo, není tento systém nefér vůči těm, kteří žádné odstupné nedostanou? Odstupné už dnes přeci není již povinností ani při propouštění pro nadbytečnost. Nebo se mýlím? Děkuji Damšíková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2013 10:11:40 - Ing. Antonín Seďa
To, že výsluhový příspěvek či odchodné mají pouze ozbrojené a bezpečnostní sbory je solí v očích mnoha občanů a dokonce i některých politiků. Nicméně tyto instituty se běžně používají ve všech rozvinutých demokratických zemích. Vždy je otázkou jejich míra či možná omezení. Sám jsem navrhoval pozastavení výplat výsluh pro případ, že pokračují v zaměstnání, kde jsou financováni z veřejných či státních peněz, chcete-li z peněz daňových poplatníků. Můj návrh sice tehdy neprošel, ale jsem připraven tento návrh uplatnit v připravovaném zákoně.