RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2013 10:35:10 - Řehoř

Nic není jen černobílé

děkuji za Vaší odpověď.Jinak prosím mám takový dotaz a to ohledně takové silného se upnutí na EU.Nemáte dojem,že mnoho lidí po tomto vůbec netouží?Já jsem byl přesvědčen,že právě komunisté by měli být ti,kteří se budou za každé situace snažit ,aby jsme nebyli dále předáváni do moci cizích rukou.Už se tu porušilo to,že president Beneš upozorňoval na lidi,kteří se budou snažit rozdělit československý stát což se již podařilo a teď jak čtu prolášení předsedy socanů,že by byla dobrá federace.Nějak už vám politikům jeden přestává rozumět.Já pochopitelně beru,že nemůžeme stát na okraji dění,ale také nabývám dojmu,že se příliš prodáváme.Ano nejsem ekonom,ale když mě pan Dolejš napsal,že bez dotací to nejde,tak mi prosím vysvětlete jak je možné,že v r.89 byl stát v plusu a navíc měl zahraniční salda,tak kam vše zmizelo,že jsme teď v miliardových dluzích a nikde nic převratného není za ty miliardy vidět??Víte nabývám dojmu,že nás všichni chcete prodat a rád se nechám od Vás poučit,pokud jste ochoten mi toto rozumně vyvrátit.Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2013 9:19:08 - RSDr. Miroslav Opálka
Vážený pane Řehoři,
Vaše otázky nejsou na krátkou písemnou odpověď. Zasloužily by si více času a rozbor z mnoha pohledů. Nic není jen černobílé. Mohu Vám nabídnout osobní setkání a diskusi. Případný termín můžeme upřesnit prostřednictvím mailů přímo bez prostředníků (OpalkaM@psp.cz).
Jinak krátce k prvé otázce. KSČM sdělila, že bude respektovat vůli většiny občanů. Tito se nakonec v tajném referendu vyjádřili pro vstup do EU. Ke kladnému hlasování KSČM nevyzývala, neboť jsme byli přesvědčeni, že vyjednané podmínky nebyly pro ČR výhodné. Nerozumím proto, proč všechny politiky při jejich hodnocení házíte do jednoho pytle. K zadlužení ČSSR před r. 1989 můžeme hovořit o tzv. vnitřní zadluženosti a nedobytnosti některých zahraničních pohledávek. Řešení by muselo přijít. Místo toho přišel výprodej, rozprodej, vytunelování a rozkradení státního i družstevního majetku. Místo peněz za tento majetek však máme obrovský veřejný dluh. To je ono "umění" nové elity. Moc už nám v naší zemi nepatří. A to bez jediného výstřelu. A co se týká dotací, stejně jako daně apod. jsou ekonomickým nástrojem, který je užíván v každé vyspělé společnosti.
S pozdravem
Miroslav Opálka