Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2013 18:55:45 - Jana11

Požehnaný ředitel ČT

Nebylo by lepší ji věnovat obětem 2. světové války a Pražského povstání ?Neztratila ČT statut veřejnoprávní televize ? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2013 19:37:34 - Ing. Jiří Dolejš

Také věřící jsou naši spoluobčané a tak přenosy z bohoslužeb mohou být součástí veřejné služby. I když lze být kritický k některým krokům církve (majetkové požadavky) či nesouhlasit s některými postoji (např. interupce), náboženské svobody a názory věřících jsou samozřejmě hodny respektu. Antikatolicismus by určitě  kvůli různým přístupům nebyl civilizovaným postojem.

Trochu zaráží že si o požehnání České televizi zřejmě její představitelé sami řekli. To poněkud vychyluje neutralitu  tohoto media směrem k různým světonázorovým postojům našich občanů. V naší zemi přeci neexistuje de iure žádná státní ideologie ani státní náboženství. Zajímalo by mne zda by podobné přímé přenosy zajistla ČT z jinak orientovaných setkání (např setkání kritků zákona o narovnání vztahu státu k církvím)

Nemluvil bych hned o ztrátě statutu ČT, ale je to věc, kterou by měla mediání rada  pozorně vyhodnotit  Vždyť ČT je významná kulturní insitituce nás všech. Buď se nepouštět na takový tenký led a nebo měřit ve své informační štědrosti (informační multikomplex ČT má na to kapacitu) všem stejně - věřícím stejně jako ateistům, pravici stejně jako levici. třeba se dočkáme i úplného přímého přenosu ze sjezdu KSČM.