Vladimír Remek

Od ledna 2014 vykonává funkci velvyslance ČR v Rusku
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.05.2013 10:42:39 - hanušová

Evropská komise o něčem podobném zatím jen uvažuje

Právě jsem slyšela v rádiu, že chce EK nařídit, aby veterinární přípravky nemohl již dávat (prodávat) přímo veterinář, ale člověk musel do lékárny. Je to pravda? a jak se k tomu stavíte vy osobně? Myslíte si, že vám lékarenskýz personál odpoví na vaše otázky, které nemají se zdrávkou asi moc společného? A skutečně si myslíte, že tím snížíte spotřebu veterinárních přípravků?Mě to přijde jako zase další nesmysl. To nemáte nic lepšího na práci? Když už vám jde tolik o zvířata, co třeba zjednodušit v rámci EU pro majitele předpisy pro cestování se psi? Každý stát povoluje různé rasy za různých předpokladů...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2013 10:34:18 - Vladimír Remek
Především je to opět příklad práce novinářů, kteří úvahy už vydávají za rozhodnutí a vytvářejí napětí mezi lidmi (podobně tomu bylo nedávno s údajnými předpisy pro práci kadeřnic). Pokud vím, Evropská komise o něčem podobném zatím jen uvažuje a diskutuje, nic rozhodnuto není. Proto i ČR má možnost takové řešení stále ovlivnit – z  úrovně ministerstev a vlády. Protože – a to za druhé, obracíte se na mne jako na poslance Evropského parlamentu (EP) a Evropská komise je jiná instituce. Případné výtky proto musíte adresovat jinam, nikoli na poslance EP.