MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2011 15:51:56 - ivo

Loutková scéna pro finanční a podnikatelské kruhy

Pane předsedo , jaký máte názor na to, co se děje ve vládě? Nejdřív Vondra, pak véčka. Už je čas na slušnou stranu, kdy se do toho pořádně pustíte? ivo

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2011 17:28:26 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Na to, že česká politická scéna se stává jen loutkovou scénou pro finanční a podnikatelské kruhy, upozorňují představitelé KDU-ČSL dlouhou dobu. Někteří se nám posmívali, že slyšíme 'trávu růst', jiní nás měli za nenapravitelné idealisty. Vývoj posledních dní ukazuje, jak fatální důsledky může propojení byznysu a politiky přinést celé společnosti. Události posledních dní zdaleka přesáhly rovinu běžného soupeření politických stran. Koalice, která si do svého vínku vetkla boj s korupcí, je zmítána jednou aférou za druhou. Lidé, kteří po volbách do Poslanecké sněmovny věřili, že na české politické scéně zavál čerstvý vítr, který přinese změnu poměrů, prožívají v těchto dnech naprostou deziluzi. Podle KDU-ČSL nevyřeší situaci žádná personální rošáda. Vít Bárta se stal symbolem pro to, jak se silní finanční hráči snaží získat vedle moci ekonomické i tu politickou. Jeho rezignace z postu ministra je jen prvním krokem, který ale sám o sobě nic neznamená. Pokud vláda premiéra Nečase nepřijme v nejbližších týdnech razantní opatření, která zamezí vliv korupčních lobby, ztratí morální právo požadovat po občanech, aby se uskromnili a byli ochotni akceptovat těžkosti, které doprovází ekonomické reformy.
 
Velmi šokující jsou pak slova K. Schwarzenberga, který konstatoval v rozhovoru pro novinky.cz, že :


Obyčejně lidé s tak kromobyčejnými výkony přežijí. To, co Bárta udělal, je zajímavý výkon, ale něco vám řeknu, ještě v nedávné době bývalí poslanci a zastupitelé různých stran dostali k uspokojení svých materiálních potřeb místa ve správních radách státních, polostátních a městských podniků. To se bralo jako samozřejmost.

Tak my to za samozřejmost nebereme, možná tak někteří bývalí členové, ale od nás už odešli.

Celý systém je tak postavený, ale teď se na někoho pokřikuje, ale rozdíl je jen v tom, že jedno je ze soukromých peněz a druhé ze státních peněz.
Takto postavený systém není, jen ho tak někteří praktikují. Já ho tedy za přijatelný nepovažuji.
Ale Vít Bárta již před čtyřmi lety pracoval na strategii, jak získat politickou moc k tomu, aby zesílil své ekonomické zájmy...
Ten pitomec to napsal, ostatní si to myslí.
Já si to tedy nemyslím, pane Schwarzenbergu.