JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2013 14:59:59 - Jana11

Podmínky vazby

P Rath je přes rok ve vazbě-media říkají,že za 20 mil. Kč.P. Antonín Michal je obviněn za 1,250 mld Kč-to je prý škoda.Proč není ve vazbě ?Kdo určuje,že ten dotyčný musí být ve vazbě.Myslíte si, že Mudr.Rath bude ve vazbě do voleb ?Nemusíte odpovídat.Hrajete ješte basket za staré pány ?Děkuji !!!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2013 9:47:07 - JUDr. Miroslav Antl
O vzetí do vazby rozhoduje v přípravném řízení soudce a v dalším řízení soud. Tyto orgány rovněž přezkoumávají další trvání vazby, tedy, zda i nadále trvají důvody vazby, které najdete v § 67 trestního řádu. Jsou tam uvedeny důvody tzv. vazby útěkové, vazby koluzní a vazby předstižné, resp. preventivní. Takže záleží jen a jen na rozhodnutí konkrétních soudců, kteří posuzují, zda jsou či nejsou dány důvody vazby. Pokud je mi známo, u obžalovaného Ratha jsou dány důvody tzv. útěkové vazby, když přetrvává důkazy podložená obava, že by v případě propuštění na svobodu utekl do zahraničí. Volby s tím nemají a nesmí mít nic společného, protože politické důvody vazby v trestním řádu nenajdete…

Podle mého názoru zůstane obžalovaný Rath ve vazbě do pravomocného soudního rozhodnutí.

Jinak za Basketbalový klub veteránů už (bohužel!) basket hrát nesmím, když mi to nedovoluje můj zdravotní stav. S bývalými spoluhráči jsem však v osobním kontaktu, když jsou to mí kamarádi. Zdravím Vás…!

Miroslav Antl

senátor