Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.06.2013 10:56:15 - novákk

Veřejná doprava je otevřený systém

Pane hejtmane, proč se budou v Plzeňském kraji rušit vlakové spoje? Prý jinde problém není. A pokud je argument ten, že jste byli doposud více štědří, než ostatní kraje neukazuje to výši neschopnost hospodařit s penězi v rozumné míře, tak aby k takovým věcem nedocházelo? Nebo proč si to jiné kraje umí zařídit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2013 9:39:25 - Milan Chovanec
Rušení několika vlakových spojů jsme avizovali již před časem a vychází z dlouhodobého průzkumu vytíženosti jednotlivých linek. Veškeré spoje do zaměstnání a škol tak zůstávají zachovány a redukce se týká jen těch, které v okrajových částech dne, případně o víkendu, „vozí vzduch“, nebo se jedná o spoje duplicitní. Veřejná doprava je otevřený systém. Nové linky vznikají a ty nejméně využívané se naopak redukují. Naším cílem je to, aby na sebe jednotlivé spoje navazovaly, autobusy a vlaky se vzájemně doplňovaly a lidé se bez problémů dostali do práce, do školy, k lékaři, nebo třeba do kina. Právě takové plánování integrovaný systém umožňuje a pro kraj je to i velmi efektivní nástroj hospodaření s penězi. Tento princip, který je podpořen konkrétním zájmem cestujících, proto pokládáme za přínosný a nanejvýš ekonomický. Tedy pokud do toho nezasáhne centrální vláda a neškrtne pětinu dotace na regionální vlakové spoje.