Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2013 14:44:35 - sina

Je těžké předvídat, jaké budou skutečné škody

Pane hejtmane, jaké předpokládáte škody způsobené povodní? A kolik plánujete vyčlenit na odstranění škod z krajského rozpočtu? A kdo podle vás nese odpovědnost za to, že mnohá protipovodňová opatření plánovaná po povodních v roce 2002 nejsou doposud realizována, což se nyní ukazuje v mnohých městech jako problém?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2013 17:04:28 - Oldřich Bubeníček
V tuto chvíli voda teprve začíná opadat, proto je těžké předvídat, jaké budou skutečné škody. Po zkušenostech z roku 2002 ovšem víme, že je v Ústeckém kraji to bylo několik miliard, proto předpokládám, že letos se to nebude příliš lišit. V tuto chvíli jsme vyčlenili 20 milionů na odvoz povodňového odpadu, doplňujeme sklad humanitární pomoci, uhradíme očkování pro zasahující hasiče. Až dojde na obnovu území, obávám se, že nás to bude stát další stovky milionů na opravu krajského majetku, tedy především silnic a mostů. Můžeme čerpat státní dotace, ale pro kraj je to s 50% spoluúčastí, zatímco pro obce pouze 20%. Doufám, že vláda toto pravidlo ještě přehodnotí a podmínky narovná.

Neřekl bych, že protipovodňová opatření nebyla realizována. Většina měst je má, některá byla čerstvě dokončena, ještě ani nebyla předána do užívání, přesto se samozřejmě využila. Problém je spíše v tom, že nejsou dimenzována na povodeň takového rozsahu, protože nikdo neočekával, že by mohla přijít už po 11 letech.