Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2013 14:53:21 - doby

Krajský úřad Ústeckého kraje má krizové řízení

Proč nemá krajský úřad Ústeckého kraje nejen kvalifikované krizové odborníky, ale ani oddělení krizového řízení, a to ani po zkušenostech z roku 2002? Nastane nyní změna? Peci není možné aby v krizi, například při povodních o všem rozhodovali politici )mimochodem přiznal to i Hudeček v pátek u Krause)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2013 15:49:09 - Oldřich Bubeníček

Krajský úřad Ústeckého kraje má krizové řízení, které tvoří tři zkušení pracovníci, kteří již prošli několika povodněmi na území kraje. Ti se starají o svolávání krizového štábu, komunikaci s krizovými štáby obcí a měst, zásobování humanitárního skladu, vyřizování žádostí obcí o pomoc a koordinaci složek integrovaného záchranného systému.

Celou krizovou situaci v kraji řídí krizový štáb, v jehož čele je ze zákona hejtman kraje. Štáb tvoří ředitelé krajských složek IZS, armáda, odborníci z řad meteorologů, správců toků, hygieny, dopravy ad. Právě krizový štáb celou situaci posuzuje, vydává doporučení či nařizuje.

Po současné situaci nemám pocit, že by krajský krizový štáb situaci nezvládal. Naopak. Udělalo se maximum v rámci možností, protipovodňová opatření byla připravena, následné úklidové práce plynule pokračují, města a obce chválí záchranáře a především vojáky, kteří jim s úklidem pomáhají.