JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2013 11:50:54 - Simon Král

Korupce ve vládě

Dobrý den, zajímalo by mě, jak jako bývalý státní zástupce a nyní politik nahlížíte na současnou vládní krizi? Vyřešily by ji podle vás předčasné volby? a co je podle vás příčinou toho, že nyní vychází tyto, ale i jiné kauzy, najevo? děkuji Král

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2013 9:55:06 - JUDr. Miroslav Antl
Zdravím Vás, pane Králi! Protože otázky spolu souvisí, začnu od té poslední. Osobně doufám, že jde o „aktivizaci“ státních zástupců, kteří se již pod vedením svého nejvyššího pana JUDr. Pavla Zemana neobávají tolik ústavních činitelů a nejmocnějších politiků. Věřím, že státní zástupci pochopili, že bez jejich aktivního přístupu a osobní odvahy toho policisté moc neprosadí, když potřebují podporu státních zástupců, kteří musí být garanty přípravného řízení - a snažit se postavit před soud co nejvíce gaunerů, ať jsou v jakémkoliv postavení. Ostatně jedna ze základních zásad trestního řízení v § 2 odstavec 3 trestního řádu (tzv. zásada legality) říká, že státní zástupce je povinen stíhat každý trestný čin, o kterém se dozví…!

Pokud jde o současné kauzy, je tu evidentní provázanost politiků a ústavních činitelů s bohatými „sponzory“ – a tedy i jejich související případy. Všimněte si podrážděnost zejména některých ústavních činitelů, zejména těch „podezřelých“. Přestože (jak z jejich vyjádření vyplývá) vůbec neznají trestní zákoník a znění skutkových podstat u „korupčních“ trestných činů, snaží se zasahovat do práce policejních orgánů a státních zástupců – namísto, aby se sami šli přiznat, když doznání je výrazná polehčující okolnost, která při dokonalé jejich spolupráci s orgány činnými v trestním řízení může vést až k upuštění od potrestání. Současná vládní krize pramení právě z probíhajících trestních řízení, když lze předpokládat trestní stíhání dalších osob z řad ústavních činitelů.     

A já osobně jsem přesvědčen, že jiná varianta než předčasné volby není možná.