JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2013 6:06:27 - Knirac21

Krátká paměť

Dobrý den pane doktore. Nejde mi ani tak o dotaz, jako o prosté konstatování. Ústava je základní kámen právního státu. Od ní se odvíjejí další normy podle kterých funguje celý právní systém státu a jeho obyvatel. Naši zástupci v parlamentu zapomínají, čí zásluhou nebo vinou tam jsou, a v okamžiku, kdy jim něco nevyhovuje, chtějí měnit Ústavu. Zpravidla k obrazu svému. Je na vás, právnících, abyste byli schopni na toto hlasitě poukázat, a správně to pojmenovat. Je to můj názor. Hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2013 10:10:44 - JUDr. Miroslav Antl
Naprosto s Vámi souhlasím – opakovaně připomínám (i svým kolegyním a kolegům v horní komoře českého Parlamentu), že o každé změně Ústavy ČR je nezbytně nutné vést vysoce odbornou a podrobnou diskuzi, do níž musí být zapojeni ústavně právní experti – a politici by měli zvažovat jejich doporučení. Jsem zásadním odpůrcem jakýchkoliv změn zákonů pouze „na objednávku“, natož na přání politiků. Za naprosto nepřípustné to považuji u zákonů ústavních. A to hlasitě říkám i v Senátu Parlamentu ČR…! Děkuji za Vás názor – a osobně jej považuji za podporu názoru mého :-)

Ať se Vám daří…!

Miroslav Antl

(senátor)