Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2013 14:53:48 - Řehoř

Přeji hezký den,

já jsem přesvědčen,že by jste se měli dát jako levice dohromady,ač o ČSSD mám silný dojem,že se jen jako levicová tváří,spíš jste středová,ale stále nechápu proč to omezení vůči KSČM,protže tímto vzniká silný dojem pro voliče,že opovrhujete lidmi co tuto stranu volí.Jinak pokud se dobře pamatuji je mnoho bývalých komunistů co rychle v r.89 převlékli dresy v jiných stranách a to i ve vaší straně.Proto by se dalo vše chápat tak,že dnes není KSČM ještě v kurzu a mnozí hledají svá teplá místečka tam,kde je vidět,že by mohli dostat k teplým místečkům.Nebo snad nemám pravdu??Prosím snažte se mi to bez tzv okecávání vyvrátit-logicky. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2013 8:26:31 - Milan Chovanec
Nejprve mi dovolte osobní poznámku. Smyslem politiky by mělo být hledání řešení pro lidi a nikoli teplých míst. Takhle jsem zvyklý pracovat u nás v regionu, i když to vypadá, že ve vysoké politice se to zřejmě už dávno nenosí.

Zda se má dát levice dohromady? To je stejná otázka jako zda máme mít jen jednu pravici. Osobně jsem přívržencem názorové plurality a to i vnitrostranické. Diskuse bývá sice někdy snad až příliš hlučná a hlasitá, ale i to k politice patří. Jde o nalezení stanoviska, které jsme následně všichni schopni společně hájit. V ČSSD jsou radikálnější členové, kteří smýšlejí podobně jako Vy, ale je tam i nemálo těch, kteří inklinují spíše ke středu. Bohumínské usnesení zakazující spolupráci s KSČM na nejvyšší úrovni, na které zřejmě narážíte, však neustále platí a nevím o tom, že by se někdo v ČSSD chystal to měnit.

A to přesto, že i v našich řadách jsou bývalí komunisté. (Přiznávám bez mučení, že mne změna jejich světonázoru překvapuje daleko méně, než u řady pravicových konzervativců a neoliberálů, kteří se z lůna komunistické partaje zrodili...) Sociální demokracie byla a je levicovou stranou, která je řízena z Lidového domu. O případné spolupráci s jinou politickou stranou se proto bude jednat právě tam. Důležitá přitom bude nejen programová shoda, ale především volební výsledek ČSSD.