MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2013 12:44:47 - capablanca_jet

Krajská zastupitelka byla pravomocně odsouzena za vydírání. Neodstoupím, jsem nevinná, říká

Pane hejtmane, chápu to tedy správně v pojetí Vašem i části Vašich představitelů ČSSD, že soud rozhodl v rozporu se zákony postihující trestnou činnost paní dotčené Vlkové? A jak tento Váš postoj koresponduje s kritikou, kterou ČSSD udílí podobnému počínání pravice? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2013 9:05:02 - MVDr. Josef Řihák
Dobrý den,
To, že jsem se zastal p. Vlkové v žádném případě neznamená, že schvaluji její trestný čin, nebo že bych znevažoval práci našich soudů.
S jejím případem jsem velmi dobře obeznámen a vnímám jej spíše jako vyřizování účtů mezi sousedy v menší obci. Krátce Vám zrekapituluji, co se vlastně stalo: paní Vlková se dozvěděla, že na internetu kolují velmi soukromé fotky ředitelky štěchovické mateřské školy. Dotyčnou na tuto skutečnost upozornila s dodatkem, že by měla odstoupit ze své funkce. Soud tuto skutečnost vyhodnotil jako vydírání, což respektuji.  
Nicméně paní Vlkovou znám velmi dobře jako mimořádně pracovitou, obětavou a slušnou ženu, které šlo vždy zejména o prospěch svých spoluobčanů. Doslova hrdinsky si počínala v srpnu roku 2002, kdy pomáhala svým sousedům postiženým katastrofální povodní. V neposlední řadě jsem se jí zastal i jako ženy. Je mi jí líto, neboť její provinění skutečně nepovažuji za tolik závažné, aby na ní média musela uspořádat hon, kterého jsme nyní svědky.
Podobně se zastávám i jiných obviněných, případně odsouzených spoluobčanů. Myslím si, že mediální lynč, jehož jsme v řadě případů svědky, není součástí našeho trestního práva.“