JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2011 14:32:17 - sylenka

Dlouhodobá vize změny společnosti

Pane předsedo, podle posledních průzkumů máte celkem vysoké preference. Je to pro Vás jisté zadostiučinění, že politika, kterou děláte je dobrá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2011 8:58:32 - JUDr. Vojtěch Filip
KSČM pracuje s dlouhodobou vizí změny společnosti, proto průzkumy veřejného mínění přijímáme s větší opatrností a nejsme ani skeptičtí, ani příliš euforičtí, když se v průzkumech zvýší naše preference nebo naopak sníží. Je ale pravdou, že v současné situaci zaznamenáváme mnohem větší zájem o stanoviska strany, našich poslanců  a senátorů nebo stínových ministrů . Je zájem o naše akce, zejména spojené s oslavami Svátku práce, které navštívilo ve všech okresních městech a některých dalších místech naší zemně okolo 100 tis občanů. Možná přitom chyběla i větší propagace, aby návštěvníků bylo ještě více. Stejně je tomu i se vzpomínkou na osvobození naší vlasti od německého fašismu a vítězství ve druhé světové válce. Připomínáme si na všech významných místech jak zásluhy Rudé armády, ale také našich a zahraničních partyzánů včetně úlohy západní fronty a angloamerických vojsk, která osvobodila  západní pohraničí na tzv. demarkační čáře. Pokud jde o současnou politickou situaci, budeme dále bojovat proti zhoršování ekonomické situace občanů a návrhům vládní koalice , které krizi prohlubují. Chceme se stejně intenzivně zabývat dosud nevyšetřenými korupčními aférami současné vlády, ale také návrhy na řešení krize příjmů státního rozpočtu, protože nic takového, kromě neustále omýlaného a již nesmyslného zvyšování DPH vláda nepředkládá. Je nanejvýš nutné se vrátit k daňové diferenciaci a přehodnotit daně jak fyzických , tak právnických osob. Dále je nezbytné zrušit zastropování sociálního a zdravotního pojištění, aby nenarůstal deficit uvnitř systému . Naši poslanci jsou na předkládání změn připraveni. Vojtěch Filip