Jan Tesař

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2013 9:46:14 - adelberto

dotaz

Jmenuji se Karel Vaňkát a znám Vás z ODS z Jihlavy.Proč nevystoupíte z ODS a nepřikloníte se např. k panu Babišovi.Proč mu nedat šanci.A jestlipak víte ,co je zabiják české politiky KOALICE!!!Bojujte s ostatními za úplný zákaz koalic ,na všech úrovních.Kdo vyhraje volby ,ať vládne,pozve si do vlády koho chce,ale také po čtyřech letech složí ˇUčty!!!
Děkuji a přeji příjemný den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2013 19:47:11 - Jan Tesař
 1. Dobrý den pane Vaňkáte, myslím, že mé členství v ODS je již spíše formální (očekávám vyloučení), nicméně k panu Babišovi bych nikdy nevstoupil. Jednak nedělám politiku proto, abych se prostřednictvím ní dostal ke zdroji, informacím, vlivu, moci atd., ale vždy mi šlo o věc a ideový obsah politiky. Poctivou motivaci bych uvěřil Vám, ale panu Babišovi ji nikdy neuvěřím. Také politika nemá být politikaření a populismus. Právě tento způsob výkonu veřejné služby je právě částečně příčinou znechucení, které prožívá právem společnost. Jsem přesvědčen, že pan Babiš a jeho ANO tuto ztrátu důvěry v politiku jen dále prohloubí, k čemuž bych já přispívat rozhodně nechtěl. 
2. Většinový volební systém by byl jiný a pravděpodobně lepší, ale také ne ideální. Pokud by však byl, tak by asi nebylo menších stran a ani ANO... Jsme tedy nuceni tvořit koalice. Taková koalice je vždy dohoda na určitém kompromisu. A taková dohoda je vždy o lidech a chuti se dohodnout v rámci programových mantinelů. Dnes se politika na té republikové úrovni bohužel dělá bez dlouhodobé vize a bojuje se mezi stranami o krátkodobé úspěchy u voličů, ale zejména médií a to zejména mezi koaličními partnery, kteří se perou o stejné spektrum voličů. Není to tedy politika, ale spíš politikaření, populismus a PR hra bez skutečné vize. Pokud by totiž strany měly vize dlouhodobé, tak by byly schopny krátkodobých ústupků za cenu dlouhého posunu. Kolikrát vidíme i opozici jak se vymezuje vůči vládě jen proto, že prostě chce kritizovat za každou cenu. Tento způsob výkonu politického mandátu je pro zemi destruktivní a tedy odsouzení hodný.  Nutno ještě závěrem dodat, že je to částečně i vina voličů, kteří též volí podle krátkodobých slibů výhod a nevybírají si podle dlouhodobých programů a vizí.  
Tolik asi má snaha o odpovědi na Vaše otázky :-). Hezký večer. JT