MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2013 14:36:31 - Jaroš

Jak prodejná žena jste sloužili každé totalitě.

Tleskali jste TGM, Hitlerovi, Gottwaldovi, Husákovi, Havlovi ............. Budete po volbách opět spolupracovat s komunisty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2013 14:42:52 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 lidová strana s nacisty nekolaborovala. Například naše sportovní organizace Československý orel ( obě organizace založil Jan Šrámek, který byl, což asi nevíte, premiérem londýnské zahraniční vlády) dala Československu 4 muže, kteří provedli atentát na Heydricha. Což byl čin, který jasně pomohl k neuznání Mnichovské dohody, proti které lidová strana vždy byla.
Co se týká komunistů, tak jedním z prvníchj mezi zavražděnýmikomunisty  byl nýáš poslanec, celkem byli zavražděni čtyři poslanci, 10 jich emigroval, Jan Šrámek a Frantiček Hála zemřeli v internaci, desítky našich funkcionářů bylo odsouzeno k těžkým žalářům až na 14 let, tisíce našich členů bylo mučeno, vězněno a šikanováno. V mnoha okresech byla lidová strana úplně zakázána. Další tisíce sympatizantů bylo pronásledováno, např. bolševiky k smrti umlácen Jan Toufar.
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  ČSL byla násilně (díky teroru se předsedou stal již vyloučený Plojhar) vláčena komunismem s dalšími stranami- Národními socialisty (ČSS) a s ČSSD, která byla dokonce s KSČ násilně sloučena. Pokud za kolaboraci počítáte národní frontu, pk to může jen ten, kdo v ní nebyl, tedy nebyl členem (ROH, ČSTV, VTS, Svazarmu, myslivecké, hasičské, filatelistické, chovatelské a mnoho dalších organizací, které v NF byly). Dobrovolně asi tak jako sokolové, orlové, skauti apod.
Naopak, kdyby pro návrat demokracie udělal každý z dnešních křiklounů jako naši Pavel Tigrid, nebo řiditelé Rádia svobodná Evropa a hlasu Ameriky otec a syn Pecháčkovi, pak by to tady vypadalo jinak.