PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.09.2013 23:19:35 - Renata

Vážená paní

Jak má být snad ještě naše republika konkurence schopná, když zaniká jeden český závod za druhým, v roce 1989 jsme byli soběstačná republika, plánovalo se školství podle potřeby a nedovážely se ředkvičky z Německa..... nezmiňuji současný dovoz všeho - jako seniorka nakupuji v marketu, ale chodím s brýlemi, protože balíček mletého masa je už více než dva roky pouze z Polska a výrobky popsané bleším písmem, po přečtení zjistím, že prodávající je třeba Ahold nebo Billa, ale vyrobeno je to v zemích EU, tedy KDE? Jestli si dobře pamatuji a to doufám, naše republika nebyla jen soběstačná, ale vyvážela do celého světa. Protože po roce 1989 vlády i pražský magistrát prodávaly i pod cenou co se dalo, malé provozy zanikaly a velké továrny skupovaly cizí státy - vždyť ani banka ČSOB není Česká, Továrny patřící nyní Rakušanům nebo Francouzům, Rusům a dalším, chátrají a rozpadají se, v lepším případě jsou z nich skladové prostory pro výrobky zmíněných států.
R.Hašková
členka Rady seniorů ČR
OZP

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2013 10:59:12 - PaedDr. Alena Gajdůšková

Vážená paní, souhlasím s Vámi, že situace není dobrá. Neviditelná ruka  trhu prostě funguje s těmi výsledky, které popisujete. Proto také říkám, že musíme postupovat jinak.

Alena Gajdůšková