RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2013 9:36:15 - marceli

Pracující důchodci

Zdravím,
pane Opálko, udělá Vaše strana v případě úspěchu něco pro nás pracujíc. důchodce? Je velmi diskriminující a nemorální, že nám Kalousek a spol odebrali slevu na dani. Mnoho z nás bohužel pracovat musí, jinak bychom skončili katastrofálně.Ani jedna politická strana se tomuto problému nevěnuje.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2013 19:25:48 - RSDr. Miroslav Opálka
Podíváte-li se na webové stránky KSČM (http://www.kscm.cz/volby-a-akce/volebni-program/79775/volebni-program-kscm-pro-volby-do-ps-pcr-2013), naleznete v druhé kapitole volebního programu tuto větu: "Znovuzavedení slev na daních u pracujících důchodců." Takže je vše jasné. Ale objektivně musím podotknout, že pracuje cca 120 tisíc pracujících důchodců a máme 550 tisíc registrovaných nezaměstnaných, kteří nemají jistotu ani onoho nízkého důchodu. Stát většině vyplácí z daní životní minimum. Nárok na podporu v nezaměstnanosti nemají ani absolventi škol. Z tohoto pohledu bych nemluvil o diskriminaci důchodců, kteří neplatí z důchodů daně a tím de facto v součtu důchodu a mzdy získávají onu slevu. Vrácení slevy na daní je tedy zvýhodnění. Nehovořil bych proto o velké diskriminaci. To by mohli říkat např. nezaměstnaní absolventi či živitelé rodin, kteří nedosáhnou díky legislativě EU na obsazená místa. Základní problém však je v tom, že za uplynulých 23 let ztratila ČR na pracovním trhu cca půl miliónů pracovních příležitostí. V tom je nemorálnost a asociálnost předchozích vlád. Doufám, že jsem Vás našim záměrem potěšil a dodatkem ukázal, kde hledat problém. S pozdravem Miroslav Opálka