Mgr. Zdeněk Bezecný, Ph.D.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2013 21:37:12 - Jirka2J

Dotaz nebo námět ke státní správě

Vážený pane magistře, jako stavař se setkávám s činností státní správy denně. Náš systém státní správy je stále systémem CaK mocnářství. Z úředníka na úředníka, bez možnosti dovolat se zákonem garantovaných práv občana proti libovůli nebo přímo zvůli úředníka, popř. v součinnosti se samosprávou. Systém nemá pojistku proti těmto nešvarům. Toto zákon o úřednících nevyřeší. Státní správu v jejím systému fungování je třeba reformovat na jednoduchý, rychlý a vůči podané žádosti, tedy občanovi, účinný systém s právní zárukou odpovědnosti úředníka za to co může sám ovlivnit (čas řízení, úplnost žádosti apod.) a s případným odvoláním k nezávislému soudu, který může rychle, bez postranních vlivů, rozhodnout i ve věci, nikoli jen formálně. Takovou diskusi je třeba urychleně zahájit, předvolební klání je k tomu ideální čas.
Stejně je nutné revidovat stavební zákon, který má stále rovněž mnoho prvků socialistického přístupu a mnoho neprovázaností na související zákony.
S přáním úspěchu, Jiřík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.