JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2013 8:52:24 - Damšíková

novela občanského zákoníku-petice

Pane senátore, jaký je váš postoj k petici na prodloužení začátku platnosti nového občanského zákoníku? Odvolávají se především na laickou veřejnost, ale kolika lidem z ní odložení pomůže? Podle mě moc ne, ti kdo chtěli se s nim seznamují již tento rok a ostatním rok-dva navíc nepomůže. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.10.2013 16:11:55 - JUDr. Miroslav Antl

Ano, naprosto s Vámi souhlasím. Stanovení a v současnosti potvrzení účinnosti nového kodexu civilního práva od začátku příštího roku je „politické rozhodnutí“, na němž se evidentně dohodla vedení politických stran. Ostatně i narychlo přijatá zákonná opatření Senátu Parlamentu ČR jednoznačně směřují k dokončení legislativního procesu včetně „doprovodných zákonů“. Zásadní legislativní chybou bylo, že tyto zákony byly předkládány postupně a některé z nich až na poslední chvíli – a nikoliv současně s rekodifikací občanského zákoníku, jak by tomu mělo správně být. To ovšem není věc Senátu Parlamentu ČR, ale tehdejší české vlády, kdy ta současná musí uvedené vážné nedostatky napravovat, a to i cestou mimořádných opatření legislativních…

Miroslav Antl

(senátor)