Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2013 22:41:11 - adamickova

proč vás volit?

Byť odpovíte naučenými formulacemi, alespoň si najdete ale čas. Byla byste tak pro mě jedním z důvodů, podpořit, stejně jako v minulosti ODS, a Vás nyní kroužkovat. Kdyby ale ODS uspěla, co pro ni bude satisfakcí? Do koalice byste nejspíš šli znovu s TOP 09. Kde je tak slibovaná změna? I vy jste měla šanci něco pro ČR a především pro občany udělat již nyní. A poslední dotaz, jak nahlížíte na to, že jste restituce prohlasovali za podpory odsouzeného Pekárka a až pak jste s ním zatočili? Adamčíková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2013 11:22:53 - Mgr. Jana Černochová

Vážená paní Adamčíková,

volby na základě poměrného zastoupení ze své podstaty generují koaliční vlády. Má to celou řadu výhod a samozřejmě nevýhod oproti většinovému volebnímu systému. Mezi přednosti bezpochyby patří, že Váš program bude nějakým způsobem ve Sněmovně zastoupen, ať už silně v podobě koaliční vlády (kde se však musí udělat celá řada kompromisů s ostatními koaličními partnery) , nebo slaběji zato však hlasitěji ve formě opoziční konstruktivní kritiky. I v této situaci lze jasně formulovat názory a upozorňovat na nebezpečí zrovna vládnoucí koalice. Nehledě na to, i v opozici lze prosadit dílčí programové body, případně zabránit nebo otupit nejhrubší ideové rozpory vládní politiky.

ODS se nezříká vládní odpovědnosti a je také pravdou, že přes celou řadu neshod a nedobrých zkušeností s TOP09 naše společné vládnutí vygenerovalo i celou řadu pozitivních přínosů a v současné době je tato strana pro nás nejbližším relevantním partnerem, byť názorové rozpory na dílčí témata přetrvávají. Pevně věřím, že budeme-li sestavovat vládu, naplno využijeme zkušeností, ať už těch negativních nebo pozitivních, z koaliční vlády s TOP09, která před minulými volbami byla stranou zcela novou.

Ráda bych Vás upozornila na skutečnost, že církevní restituce byly proti Senátu přehlasovány většinou 102 (potřeba 101 hlasů) hlasů, hlas pana Pekárka tedy nebyl rozhodujícím ani potřebným.

S pozdravem

Mgr. Jana Černochová