MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2013 20:40:54 - ŚtB Bureš

Pane doktore co říkáte na běh dějin lůzy....dle Duky

Zajímavé je , že v r.1948 LŮZA svrhla demokracii a v r. 1989 OBČANÉ svrhlI totalitu. Napadla mě taková malá parafráze fyzikálního zákona. " Hmota nevzniká ani nezaniká, pouze se přeměňuje". Občané i lůza vznikají proměňováním lidu. Od roku 1948 musela lůza navštívit spoustu uměleckých představení zdarma a měla i čas a prostředky na knihy , odpočinek, nebyla ohrožována exekutory a existenční nejistotou. Tak se lůza pomalu proměnila v občany, kteří posléze svrhli totalitu. Nyní, jak "správně" poukazuje pan Dominik Duka , opět vychází do ulic lůza. Inu lid se opět proměňuje.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2013 8:33:31 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

již dlouho se přece říká, že když dva dělají totéž, není to totéž. Záleží to na úhlu pohledu. Bohužel, dosti často je tento úhel pokřiven podle toho, jak vyhovuje tomu, kdo se dívá. Takto lze občas měnit na jistou dobu i historii. Naštěstí čas mnohé opět narovná.

Musím Vás však uklidnit. Vývoj přece jenom kupředu jde. Byť zhusta značně klopýtá. Kupř. dnes Vás za tyto přímo kacířské myšlenky neupálí, ani neuvězní. Doufám tedy, že ne zatím...

S úctou  jk