Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2013 11:43:23 - lucka675

ženy

Žen je v politice málo, co je vaším cílem? A nemáte obavy? A ještě jeden dotaz. Evropský parlament schválil návrh Evropské komise, podle nějž musí mít společnosti kótované na burze do roku 2020 v dozorčí radě nejméně 40 procent žen. Podporujete jej? Proč? A pokud ne, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2014 11:07:07 - Mgr. Jana Pastuchová
Mým cílem je, aby do politiky vstupovali lidé, kteří politiku chtějí a umí dělat. A v tom vidím v současné době v České republice velký problém, protože každý, kdo se vydá na dráhu politika, musí počítat s vysokým pracovním nasazením, pokud svou práci chce dělat dobře, zodpovědností ale i tím, že politici mají téměř nejnižší společenský kredit ze všech profesí. Navíc každý, kdo má nějakou odbornost, která ho živí, musí počítat s tím, že minimálně na dobu čtyř let opustí svou profesi a půjde si sednout do poslanecké lavice, čímž mnohdy přichází o lepší příjem, kontinuitu v oboru, ale také ztrácí soukromí a často i zázemí. To vše jsou atributy, jež mají zcela jistě dopad na rozhodování žen, zda do politiky vstoupí či nikoli, protože pro pracují ženy – matky je často nadlidským úkolem uspořádat si pracovní a rodinný život tak, aby v něm panovala alespoň minimální harmonie. A nařízené kvóty tento problém nevyřeší. Ženy v politice by měly mít ambici být političkou, protože to je podle mne základní předpoklad pro to, aby se postupně tomuto, nebojím se říci řemeslu, naučily a mohly jej vykonávat. Potřebují ale i své rodinné zázemí a jeho podporu…