RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2013 9:49:27 - qwer

práce poslance

Nemyslíte, že proto, abyste navrátili značce ODS jméno, musíte něco dělat? Ve sněmovně je vás pět a půl a vůbec o vás není slyšet. Proč? Je měsíc po volbách, takže jste už museli vzít plat, a to i na své asistenty a výlohy. Myslíte si, že obyčejný občan a zaměstnanec, který bere mimochodem několikanásobně méně, tohle mohl po nástupu do práce dovolit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2014 9:24:50 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane,

věřte mi, že navrácení jména značce ODS, jak píšete, je pro mne jedním z nejvýznamnějších úkolů. Jsem členem ODS již více než 22 let a vždy jsem se snažil ODS pomáhat. Proto jsem také nakonec kandidoval v parlamentních volbách na 11. místě kandidátní listiny ODS v Jihočeském kraji. Ačkoli jsem nedělal žádnou osobní preferenční kampaň, byl jsem přednostními hlasy voličů zvolen. Ve Sněmovně pracuji ve Výboru pro evropské záležitosti a ve Výboru pro životní prostředí. Píšete, že o nás není slyšet. Máte pravdu, zájem o naše vyjádření je menší, když je nás 16, než když ODS měla 53 poslanců. Přesto se snažíme se ve sněmovně i ve svých krajích vyjadřovat aktivně jako opoziční strana. Já sám dávám přednost střízlivým, věcným vyjádřením před samoúčelnými výpady a útoky, které byly bohužel obvyklé v minulém volebním období a které vedly k nastolení nenávistné atmosféry na naší politické scéně. Po většinu svého života i ještě v nedávné době jsem byl učitelem a tak dobře vím, co znamená dodržování pracovní doby a kázně a jaký je učitelský plat. Poznávám nyní, že práce poslance je něco jiného. Výkon poslaneckého mandátu nespočívá pouze v zasedání ve Sněmovně, poslanec pracuje ve výborech, studuje návrhy zákonů a dalších sněmovních dokumentů a v neposlední řadě také pracuje ve svém volebním kraji. Na svých pracovištích jsem byl svým okolím hodnocen jako pracovitý člověk a takovým chci zůstat. Jen vím, že pracovní nasazení daleko více závisí na svědomí toho kterého poslance, na tom, jak se vypořádá s absencí každodenní přímé kontroly, s tím, že ta přichází vždy po 4 letech při volbách. A také s Vámi souhlasím v tom, že poslanecký plat včetně náhrad je asi trojnásobně vyšší než plat učitele.

S pozdravem

Jan Zahradník