Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.12.2013 11:18:47 - Milan Chladílek

ministři a KDU ve vládě

Dobrý den, vím, že jsou vánoce, ale velmi mě překvapilo, když jsme ráno přepínala programy a vy jste vystupoval na čt24 v 6 ráno. Zajímalo by mě tak, jak probíhá u vás štědrý den? A teď k politice, proč je podle vás nutné mít v době šetření 17 ministerstev? Stejně jako moderátor jsme také nepochopil, k čemu je třeba ministerstvo pro vědu a výzkum? A ještě jedna věc by mě zajímala. Proč jste trvali na tom mít zemědělství a zároveň 3 ministerstva? Proč si nárokujete polovinu toho, co má ANO, i přesto, že jste zdaleka nedosáhli ani poloviční výsledku, který ANO ve volbách získalo? V příštích volbách uvidíte, že jít do vlády byla chyba, jsem jen zvědav kolikrát se ale vaši voliči ještě spálí. Chladílek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2014 16:03:16 - Ing. Marian Jurečka

Vážený pane Chladílku,

Štědrý den jsem se snažil maximálně věnovat své rodině. Tradice dodržujeme stejné, jako mnoho ostatních lidí, kteří mají radost z Kristova narození.

Ministerstev nebude sedmnáct. Bude ovšem sedmnáct ministrů. Ministerstvo pro vědu a výzkum žádné nebude. Bude ovšem vicepremiér, který bude mít tuto agendu na starosti.

Naše strana trvala na ministerstvu zemědělství, protože je pro naše voliče důležité. Doufám, že Vás přesvědčím, že jsme udělali správně.

Dvě ministerstva a jeden ministr jsou podle mého názoru adekvátní. Pokud se podíváme na Německo či Rakousko, tak vždy v koalicích je silnější strana zastoupena poměrně méně než strana slabší. Navíc pokud se podíváme na počet ministerstev, tak rozdělení cca odpovídá počtům hlasů ve volbách.

Pevně věřím, že jít do vlády chyba nebyla. Mohli jsme se schovat jako TOP 09, ODS či Úsvit, nejednat a čekat na chyby ostatních.  Ale voliči nám dali důvěru proto, že očekávají, že naplníme maximum z našich programových bodů. A to se nám může podařit. Do koaliční smlouvy jsme prosadili hodně.

Budu se snažit, aby se i z Vás stal do budoucna náš volič.

S pozdravem

Marian Jurečka