Jiří Remeš

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2014 9:40:01 - Von Lübeck

Zdravím,Jirko

Pokud se dostaneš do senátu...co Ty osobně uděláš pro megaproblém s tragickým efektem pro statisíce spoluobčanů, které postihl ekonomický osobní krach, ale přesto mají snahu se "z toho" dostat? Víš, že prakticky neexistuje ( až na osobní bankrot ) žádná varianta? ( známe se víc jak třicet let. Odtajním se Ti až osobně )

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.01.2014 10:35:47 - Jiří Remeš
 Ahoj tajný kamaráde. Ekonomický krach je problém a většinou z něho nevede jiná cesta, než cesta poctivé a soustavné práce. Variantu osobního bankrotu považuji za celkem rozumnou variantu splacení dluhu. Co můžu udělat já jako politik, aby se člověk nedostal do krachu je asi tlak na zavedení lepší ekonomické informovanosti do školních osnov. Naučit děti ekonomicky přemýšlet.Tam vidím hlavní problém. Bohatý táta, chudý táta - jedna z pomůcek.A jak pomoci těm, kteří se do krize dostali? Možná se bude zdát, že jsou to jen řeči, ale zjednodušením pracovních smluv aby šlo lépe a rychleji najít práci. Zjednodušením podnikatelských podmínek. Změnou exekučního zákona, aby k vůli pár korunám dluhu nepřišli o statisíce či střechu nad hlavou. Rychlejší prací soudů při řešení majetkových sporů. Zrušením darovacích a jiných daní. Kdo je úplně v krachu a bez majetku, tam funguje státní sociální podpora a doporučuji si zjistit, na co vše stát přispívá a využít toho pro nový start do života.To jsou body, které budu prosazovat. Nakolik budu úspěšný nevím. Nakolik to pomůže nevím. Věřím že vzdělání je dobrým předpokladem pro vyhnutí se bankrotu. JR