Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2014 23:18:27 - prokos

To asi nebude pravda

TTIP
Dobrý den, dovolím si položit otázku, mohu poprosit o vyjádření, jakým způsobem se Vy stavíte k této smlouvě?
Odpověď
30. 12. 2013 20:27:44 - Radek Rozvoral

Dobrý večer. Pokud se v budoucnu potvrdí odhady prospěšnosti této smlouvy, tak by to mělo mít pro všechny z nás pozitivní dopad. Každou snahu o vytvoření více pracovních příležitostí, odstraňování byrokracie a transparentnost při vyjednávání považuji za velice dobrý počin. V potaz je potřeba brát i to, že americké společnosti jsou ekonomicky zdravé, mají obrovské rezervy v hotovosti, jejich zisky rostou a potenciál inovací a know-how je obrovský. ................................Dotaz: A. Opravdu si myslíte, že na nás bude mít pozitivní dopad smlouva, která bude opravňovat nadnárodní koncerny obcházet politiky země? B. Opravdu si myslíte, že nám bude prospěšná klauzule o duševním vlastnictví? C. Opravdu si myslíte, že americké společnosti jsou ekonomicky zdravé, atd, viz vaše suma sumárum plusů americké ekonomiky? Opravdu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.01.2014 17:33:07 - Radek Rozvoral
Dobrý den. Oprávněnost nadnárodních koncernů obcházet politiky země ve smlouvě nebude a v oblasti duševního vlastnictví neshledávám nic, co by se vymykalo. Suma sumárum o ekonomických plusech amerických společností se všeobecně ví. Podotýkám ale o amerických společnostech, ne o federálním rozpočtu jako takovém. V tom je obrovský rozdíl.