Mgr. Petr Kořenek

  • SOCDEM
  • Vsetín
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2014 15:39:14 - doby

budoucí složení vlády

Vy se dozvídáte budoucí složení vlády za ČSSD, kdy se jej ale dozvíme my? Co je to za zvyk informovat o všem občany jako poslední? Bojíte se snad naší reakce či co? Proč Lidovci jména zveřejnit mohli a vy a ANO děláte takové tajnosti? Přijde vám to fér vůči nám, téměř půl roku po volbách? A poslední dotaz, co říkáte na včerejší rozsudek ÚS V kauze Rath?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2014 11:16:05 - Mgr. Petr Kořenek

Otázka budoucí složení vlády za ČSSD je určena pro budoucího premiéra a vedoucího vyjednávacího týmu. Jako poslanec, který není u jednání nemám více informací, než ty, které jsou uvolněny tisku. Respektuji však právo předsedy sestavit si svůj tým, za který ponese plnou odpovědnost. Koneckonců jako bývalý ředitel  jsem si své zástupce vybral sám.

Nemyslím, že by se někdo bál něčí reakce. Z minulosti jako občan vím, co se odehrávalo  po zveřejnění jmen v tisku a co v okamžiku, kdy se ukázalo, že to ta správná jména nebyla. Věřím, že občany zajímá kdo bude skutečně ministrem a ne spekulace, či dohady. Významným hráčem je i prezident republiky, který příslušné ministry podle ústavy jmenuje.   

Myslím, že i tady probíhaly zbytečně různé spekulace.  Je to svébytná strana a jistě má své postupy i důvody proč je volí.

Fér je informovat občany pravdivě.

A poslední dotaz. Ústavní soud má zvláštní postavení a nepřísluší nikomu z moci zákonodárné, či výkonné zasahovat do soudní moci. Proto rozhodnutí soudu respektuji.

S pozdravem a přání úspěšného roku 2014

Petr Kořenek