Ing. Josef Vondrášek

  • BPP
  • Rožmitál pod Třemšínem
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2014 10:50:42 - petr lexa

,,práce" poslance

Nejsem příznivce bulváru, ale jedno je pravda. Poslanecký plat už berete a co jste pro občany udělal? Jste úplně stejní jako všichni politici, naslibovali jste hory doly a teď nic. Zadal jsem si vaše jméno i před položením dotazu do google vyhledávače ale nic nevyhledal. Ptám se tak, co jste za tu dobu, co jste poslancem udělal? Při jaké příležitosti jste mluvil s občany? Kolik jste poskytl rozhovorů? Co jste publikoval za sebe? Budu rád za případné odkazy. Předem děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 13:12:55 - Ing. Josef Vondrášek
Na tento velmi osobní dotaz je třeba hodně jasných odpovědí.

a) Všichni politici před volbami slibují. Slovo „slibují“ není asi správný pojem, spíš vyjadřují své plány, které chtějí realizovat. Bohužel realizovat své plány (sliby) mohou jen ti, kteří dostanou od občanů potřebný počet hlasů a pak ještě mají to štěstí, že se stanou poslanci vládnoucí koalice. Tyto vládnoucí politiky by si měli jejich voliči hlídat a kontrolovat je, zda naplňují to, co jim před volbami slíbili. Pokud jde o ostatní poslance, kteří skončí v jasné opozici (a ta dnes taková je, protože vládnoucí koalice má 110 hlasů z dvou set možných), ti mají bohužel smůlu ve všech plánech, které nejsou v souladu s tím, co řeší ze svého pohledu vládnoucí koalice. Opoziční poslanci mohou kritizovat, navrhovat svá řešení, ale koalice vždy takové snahy potře. Nezbývá než vysvětlovat, hledat v koalici spřízněné duše, sedět poctivě při všech jednáních poslanecké sněmovny, aktivně pracovat ve výborech a podvýborech sněmovny atd.

b) Pokud jde o mne, jako komunálního politika, spíš starostu, určitě jsem nesliboval „hory, doly“. Stanovil jsem si jasné cíle: Pomoci zabezpečit více finančních zdrojů do rozpočtů malých obcí, do počtu 5 000 obyvatel, s důrazem na ty, které mají základní a mateřské školy, využívané okolními obcemi. Dále jsem slíbil občanům, že udělám vše, aby bylo zabráněno novodobým prospektorům devastovat kvůli zlatu, wolframu a břidlicovým plynům naše velmi kvalitní životní prostředí. Zároveň jsem slíbil, že v návaznosti na nedávné odvrácení snah Topolánkovy vlády, postavit v krásných Brdech americký radar, udělám vše pro to, aby armáda tento prostor neopustila a území se nestalo zájmovým pro naše i cizí oligarchy a jejich přisluhovače.

c) Co jsem doposud udělal? Podařilo se nám odrazit přijetí zákona o zrušení Vojenského újezdu Brdy. Zákon sice prošel do druhého čtení, ale já doufám, že Andrej Babiš pochopí, že tímto zásahem mu kolega ministr obrany sahá do státního rozpočtu pro půl až jednu miliardu na pouhé posbírání munice ležící na povrchu. Věřím i tomu, že Andrej Babiš se zamyslí nad tím, zda je správné, aby ministr jeho Hnutí ANO jen tak převzal to, co prosazoval exministr Vondra. Vše, u čeho stál Vondra, má své pozadí a tady je pozadí jasné – rozprodání celého prostoru mezi Prahou a Plzní.

Podařilo se, ve spolupráci s kolegyní Věrou Kovářovou (TOP 09) a dalšími, vyčlenit při projednávání státního rozpočtu, 300 až 400 mil. Kč na výstavbu chybějících mateřských škol v prstenci kolem velkých měst (Praha, Brno, Plzeň.

d) Jsem starostou čtyř a půl tisícového Rožmitálu pod Třemšínem už 16 let, zároveň jsem 14 let předsedou Svazku obcí mikroregion Třemšín, stal jsem se předsedou Sdružení měst, obcí a právnických osob Čechy nad zlato a místopředsedou Místní akční skupiny Podbrdsko. Mluvím s lidmi každý den, chodí i o víkendech. Poslanecké hodiny pro občany mám každý měsíc v Příbrami, Benešově a Berouně.

d) Kde může publikovat starosta nebo poslanec z kandidátky KSČM? V mém případě jsou to Třemšínské listy, měsíčník OV KSČM Příbram Třešnička, Haló noviny a teď i Parlamentní listy.