MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2014 23:17:50 - Jára Šára

Vážený pane doktore,

jste snad jediným členem ČSSD, který se snaží odpovídat na otázky v PL. Dnes jsem se dočetl, že Sobotka podporuje stavbu dálničního přivaděče pro Amazon v Brně. Otázka: K čemu to bude dobré??? Amazon pro svoje zisky rozhodně potřebuje evropský trh. Bohužel dosavadní centra v Německu se mu bouří kvůli nízkým mzdám. Když si představím, že u nás za mzdu jednoho Němce budou makat a držet hubu 4 zaměstnanci (většinou stejně půjde o UK, Rumuny, Bulhary atd.) otevírá se mi kudla v kapse. Proč této firmě nedat do podmínek vstupu na náš pracovní trh podmínku minimální mzdy pro zaměstnance aspoň 1400€ měsíčně. A stejně tak to dělat se všemi ostatními. Pokud na tuto podmínku nepřistoupí, ať hledají jinde. Za současného stavu, ještě s daňovými prázdninami se z marasmu nedostanem. My si přece musíme umět říci i o cenu práce. Ne jen lákat všechny na to, že u nás je vše "zadarmo". Bohužel. díval jsem se na profily vašich předáků Sobotky a Haška - kromě svých článků se odpověďmi čtenářů vůbec nezabýv

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2014 14:08:06 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážený pane,

omlouvám se, ale tentokrát konkrétně odpovědět nemohu. Ona to je vskutku jihomoravská záležitost. Byť, jak vidno,  bude stát i nějaké ty finance navíc všechny další daňové poplatníky. Jistě Vám "zúčastnění" budou argumentovat - přiznejme, že nikoliv nelogicky - zaměstnaností místních lidí. Zda tomu tak i bude, to se uvidí. Bohužel, za tohle vše se ale dá schovat i mnohé "další". Nicméně i s ohledem na vlastní zkušenosti zde v Praze přiznávám, že tuším, co se Vám honí hlavou. Sám nejsem přesvědčen, že je to pro tuto zem bůhví jaká spása. 

Nu a Vámi navržená "minimální" mzda pro Amazon? Sám jistě uznáte, že nereálné. Mimochodem za takto garantovaný na české poměry vysoký plat by mi k Amazonu ráda odešla i drtivá většina našich zdravotních sester. Přitom sám bych jim ho přál. Ale raději v naší nemocnici.

S úctou a omluvou   jk