Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2014 11:46:53 - Wally

A ptám se dál.

Jaké mají lidé v ČR platy a důchody, jsou solidní, umožňují slušnou existenci srovnatelnou se Západní Evropou a USA, jak vaši představitelé Havel a Klaus v r. ´89 lidem slibovali?!

A jaká je úroveň cen zboží? Je adekvátní příjmům?

A jaká je kvalita výrobků od potravin až po domy? Je to lepší než za komunistů?

A jaká je úroveň kriminality, je nízká jako za komunistů ? Nebo se občané bojí vyjít večer na ulici?

A co lichva a exekutoři, je to dobré, jsou s tím lidé spokojeni?

A co mezinárodní postavení naší země, je důstojné? Nestali jsme se z kolonie Sovětského Svazu opět jen prachsprostou kolonií západních zemí?

A co postkomunističtí politici, jsou lepší než komunisté, chovají se k lidem slušně, nejsou arogantní, plní své předvolební sliby, neberou úplatky a jsou kompetentní?

A co zaměstnavatelé, chovají se k lidem slušně, nešikanují je, nevykořisťují, nediskriminují, je dostatek volných míst pro mladé i starší?!

KDE BERETE TU DRZOST SOUDIT???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2014 14:00:04 - Mgr. Jana Černochová

Je mi líto, že s takovou nostalgií a obdivem vzpomínáte na komunistickou éru naší země. Zdá se mi to nebo je opravdu dikce vašich otázek předpokladem k pohrdání naší zemí?

Nesoudím, jen se nebojím říkat své názory nahlas, ale váš podpis pod dotazy chybí.

Na všechny vaše otázky se dá odpovědět ano. Naše životní úroveň je srovnatelná se zeměmi EU a nejsme jejím chvostem. Ceny, platy a důchody rostou někdy nerovnoměrně, ale inflace je jedna z nejnižších. Nevím o tom, že by se lidé báli večer chodit ven. Kriminalita je a byla i za komunistů, jen se o ní moc nehovořilo. Myslíte si třeba, že problém drogově závislých vznikl až po revoluci? Jistě, že ne, jen se propagandě socialistického žití nehodilo o něm hovořit. Jsem ráda, že už se o tom mluví, ona totiž i veřejná debata o tomto a dalších problémech patří mezi preventivní prostředky řešení. Naše mezinárodní postavení není závislost podobná ruskému područí ani v nejmenším.

Jsem si vědoma nedostatků, které naše dnešní žití nese, ale snažím se svou prací přispět k jejich řešení. Věřím, že to o sobě můžete říct také.

Pěkný den

Jana Černochová