MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2014 8:50:43 - mraz

jak budete hlasovat

Děkuji za vaši odpověď,ale nemyslíte, že názory jsou jedna věc a skutek druhá? Jste členem vítězné strany, ve vládě máte premiéra. Co uděláte pro změnu? Budete hlasovat jak strana praví, nehledíc na opozici, která už při hlasování bude přemýšlet, jak vše zase zruší až bude moc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2014 9:58:11 - MUDr. Jiří Koskuba

Samozřejmě, je to tak. Nicméně vždy jsem se snažil hlasovat podle svého svědomí a vědomí. Někdy i proti většinovému názoru své vlastní strany. Na druhé straně jsou zákony, kde patřičná loajalita by měla být samozřejmostí. Nicméně nikoliv bezvýhradně.

Nelze proto říci, že jsem zcela "poslušný" poslanec. Ale kdo může sledovat 200 poslanců a 81 senátorů, že? Jen tak mimochodem - já jsem nikdy neskrýval, že poplatky ve zdravotnictví si umím v poněkud změněné podobě dost dobře představit.

Nezapomínejte však na jednu podstatnou věc, ač se o tom moc nemluví. Ziskem mandátu totiž žádný "normální" poslanec automaticky neobdrží schopnost rozumět všemu. Přitom mnohdy jako zákonodárce hlasuje o problematice, o které nemá příliš potuchy. Proto vznikly politické strany, poslanecké kluby a odborné týmy. Ty pak pochopitelně mj. ovlivňují i hlasování. Měli bychom si to přiznat. Ale i uvědomit si, že i ony nesou jistou míru odpovědnosti za výsledek. Je mi líto.

S pozdravem  jk