Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2014 14:44:28 - ara

Tolerované nezákonné jednání

Vážený pane ministře,
zajímalo by mne, zda jste si vědom, že je v naší republice opakovaně tolerováno nezákonné jednání některých členů KSČM i členů komunistických mládežnických organizací. A to veřejnou propagací zločinných komunistických vůdců a jejich režimů, popíráním jejich zločinů i nedůstojným znevažováním jejich obětí. Vím, že Policie České republika bývala znejišťována nečekanými rozhodnutími soudů ve prospěch spravedlivě obviněných, přesto jsem přesvědčen o tom, že schopný ministr vnitra má mít dost pozitivní vůle k odpovědnosti a neměl by se nechat odradit dílčími neúspěchy. Dá se očekávat, že budete takovým ministrem? Děkuji předem za uklidňující odpověď. http://jaroslavherda.blog.idnes.cz/c/395904/Snazim-se-vas-pochopit-Stalinjugend.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2014 14:42:06 - Milan Chovanec

Děkuji za dotaz.

Zřejmě narážíte především na výroky poslankyně KSČM Semelové. Přiznám se, že nevím v jakém stádiu vyšetřování právě je, protože, stejně jako Vy, nemám právo nahlížet do spisu. Vzhledem k veřejně dostupnému postoji státního zástupce i k tomu, jak je celá tato kauza médializována, se však domnívám, že teze o „toleranci“ neplatí. Určitě by však bylo dobré, aby v tomto případě vynesl rozhodnutí soud. Nejde ani tak o případný trest jako o verdikt, zda je takové jednání skutečně protizákonné, či nikoli.