Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2014 14:17:17 - Martin Beneš

Kteří lide se dokáží prosadit na trhu práce?

Chtěl jsem hlasovat ve vaší poslední anktetě, ale nemyslíte, že jsou možnosti dosti omezené? Co když si myslím, že prosadit se může každý, kdo má chuť a je schopný něco nabídnou? Co je víc doktor, který potřebuje pro svou práci vzdělání nebo šikovný řemeslník? Vzdělání se podle mě nedá měřit úroveň šance najít práci..Nemyslíte? A otázka která je tak na místě, měl by podle vás stát podporovat pro zvýšení zaměstnanosti jen některé obory?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2014 7:01:35 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den, pane Beneši,děkuji za dotaz.
Jako ředitel rakouské vzdělávací společnosti WIFI jsem osobně zastánce tamního modelu, kde je propojeno hospodářství a školy. Díky tomu má Rakousko jednu z nejmenších nezaměstnaností. Vzdělává se pouze tolik lidí, kolik má na trhu práce uplatnění. 
Podle mě v příštích pěti letech bude v naší republice absolutní nedostatek řemeslných profesí. A na to už by dnes stát měl reagovat, jinak mu firmy odejdou dále na východ. Například v Rumunsku nebo Maďarsku začali s reformou odborného vzdělávání a počítají s tím, že ekonomická krize skončí. To budou kvalitní řemeslníci velmi potřeba a nebude kde brát.
Dnešní chrlení vysokoškolských studentů obecných oborů jako management bez praxe je absolutně mimo mísu.
S pozdravem Tomáš Zdechovský