Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2014 18:05:16 - Přemysl Šmejc

Stalking

Se zájmem jsem si přečetl několik Vaších posledních článků, což mě přivedlo k tomu, abych vám položil jednu otázku - podle toho, co jsem se dočetl (nejen) na Vašem blogu, představuje stalking závažný problém.
Jakým způsobem by bylo dobré věnovat se tomuto problému na evropské úrovni? Myslíte si, že jsou potřeba další legislativní opatření na úrovni Bruselu, nebo považujete za důležitější osvětu a další legislativní opatření už nejsou nutná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2014 7:19:53 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Šmejci,děkuji za dotaz.
Téma stalkingu má v dnešní době evropský přesah. Mnoho stalkerů si myslí, že si koupí kartu do telefonu v zahraničí nebo si založí mail v zahraničí a jsou nepostižitelní. A to je bohužel v řadě případů pravda. Na příklad ochota některých velkých společností jako google spolupracovat s policií v ČR je nízká. Proto je potřeba toto téma přenést na půdu Evropského parlamentu. Je rozdíl, když společnosti google něco říká půl miliardy obyvatel a 10 milionů.
Osobně opět říkám, že tématu se budu věnovat, ať už v EP bude nebo ne. Podle mě je to velmi důležité společenské téma.
S pozdravem Tomáš Zdechovský