Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.03.2014 14:02:41 - Markéta Hrubá

Obstojí senát?

Snažila jsem se dohledat vaši reakci na článek http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Jaromir-Stetina-90/clanek/Verim-ze-cesky-Senat-obstoji-30888, ale nenašel. Můžete se k tomu vyjádřit? Evidentně nejsem jediná, koho to zajímá. Děkuji Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2014 11:21:58 - Milan Štěch

Vážená paní Hrubá,

V loňském roce navštívila Českou republiku předsedkyně Rady federace Federálního shromáždění Ruské federace Valentina Matvijenko; pozval ji ještě můj předchůdce ve funkci předsedy Senátu Přemysl Sobotka. Návštěva se týkala především podpory dalšího rozvoje našich hospodářských styků, prohloubení obchodní výměny atd. Při této příležitosti mi paní předsedkyně předala pozvání k návštěvě Ruské federace, a ta byla dojednána na termín od 16. do 18. března 2014. Je pochopitelné, že s ohledem na současnou situaci velmi zvažuji, zda tuto cestu vůbec vykonat. Obávám se, že nebude zrovna vhodná atmosféra na jednání o prohloubení ekonomických vztahů (s pozitivním efektem na zaměstnanost v ČR). Další postup budu pochopitelně konzultovat s vládou, zejména s ministrem zahraničních věcí. Je krajně důležité, abychom v této složité době postupovali maximálně jednotně. Moje dřívější stanoviska ohledně vývoje na Ukrajině platí, ze strany Ruska se bezesporu jedná o akt agrese.  Celé mi to připomíná situaci v českém pohraničí v roce 1938, kdy německé obyvatelstvo vyvolalo po připojení k nacistickému Německu. Volání po právu na sebeurčení nesmí být nikdy nadřazeno mezinárodnímu právu, jehož součástí je nedotknutelnost suverenity a územní celistvosti.

Milan Štěch