MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2014 14:48:30 - íjáček

Ukrajina

Jak se díváte na postoj ČR ke krizi a Ukrajině/Krymu a co vaše dojmy? Setkal jste se jako lékař se zraněnými? A jako lékaře by mě zajímala ještě jedna odpověď. Stále se mluví o tom, jak ve zdravotnictví chybí peníze. Z čeho je ale financována pomoc Ukrajině?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2014 18:00:27 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

 mé postoje jste se mohl dočíst právě a jediněna stránkách PL. Jiná média se o názory prostých "podposlanců" příliš nezajímají.  Nejde o revoluci, jde o pouhý převrat. Tzn. kupř. od pánů Zaorálka, Dientsbiera, natož pak Štětiny jsou značně odlišné. Je mi líto.

Ukrajinští zranění (z obou stran barikád?!?!) nebyly dopraveni do naší nemocnice. Navíc jsem internista, nikoliv chirurg. Nicméně ruských a ukrajinských pacientů u nás žijících máme i tak čím dál více.

Pokud je mi známo, vláda vyčlenila na léčbu napoprvé kolem 10 miliónů, nyní snad dalších 8. Nu - jsou z dosti levného kraje, Pravda, neznám rozsah poranění.  Ale snad sem speciály nevozí odřeniny, že? Nicméně nedávno v TV proběhla sbírka na náhradu kyčelního kloubu pejska v ceně 35.000 Kč. Je to smutné, ale tolik se nemocnicím za operaci člověka ani neplatí.

Na druhé straně si přiznejme, že to není špatné a zase tak drahé gesto. Až budeme v rámci EU hledat peníze na komplexní pomoc rozkradené Ukrajině, mnohdy putující i těm, co k tomu přispěli a jen včas přeběhli na tu "správnou" stranu, přijde nás to všechny podstatně dráž.


S pozdravem   jk