Bohuslav Jedinák

  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2014 13:36:42 - moby

sociální dávky

Četl jsme váš článek na téma ,,sociální dávky". Za komunistů bylo příživnictví trestným činem. Nebylo by dobré něco podobného zavést i nyní? Pokud někdo nebude pracovat a nebude žít řádný život sebrat mu dávky? Nevyřešil by se tím problém s těmi, co nechtějí pracovat? Zdůrazňuji, že je samozřejmě třeba myslet na ty, co chtějí a nemohou pracovat, proto ale ty podmínky, které platily již tehdy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2014 12:44:16 - Bohuslav Jedinák
 Děkuji za dotaz. Nemyslím si, že něco podobného by šlo zavést. Spíše je to o systému dávek, který má být nastavený tak, aby se nedal zneužít. Pokud někdo nemůže pracovat, je to prokazatelné (zdravotní stav atd.). Ale jak chcete posoudit, zda někdo nechce pracovat? V některých regionech se práce shání opravdu velmi obtížně. Je na pracovníkovi úřadu práce, aby aktuální situaci objektivně vyhodnotil a na základě jasně daných pravidel posoudil, zda žadatel o dávku skutečně nemůže pracovat, nebo se práci vyhýbá. A to lze i nyní.