Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2014 11:21:55 - já první

Jak se Vám žije s vědomím zrady volebních slibů?

Můžete se ještě podívat do očí svým voličům?:?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2014 13:45:53 - Jaroslav Foldyna

Nebudu Vás oslovovat a ani nemohu vážená paní nebo vážený pane, protože jste se nedokázal(a) ani podepsat. To vypovídá za vše. Já se dívám do zrcadla a do očí voličům naprosto s klidem a snažím se i dnes prosazovat to, co jsem lidem říkal a sliboval před volbami. Sociální demokracie, ač se to tak nezdá a v tom vás chápu, se snaží své volební sliby také plnit. Zásadním faktorem však je, že nás nesedí v Poslanecké sněmovně 80 nebo 102, ale jen 50. Faktem je, že 50% oprávněných voličů zůstalo sedět doma na zadku a teď při pivu v hospodě možná pláčou nad výdělkem. Každá společnost má takovou vládu, jakou si zaslouží a do jisté míry je tato vláda odrazem dané společnosti. Přesto si dovolím tvrdit, že se i v těchto podmínkách sociální demokracie snaží plnit svůj volební program. Připravuje se snížení odvodů pro zaměstnance starší 50 let, abychom snížili nezaměstnanost věkové skupiny nad 50 let. Připravují se návrhy zákona o snížení DPH na léky a další tak, jak jsme ve volebním programu slíbili. Nedaří se nám s daným počtem hlasů v Poslanecké sněmovně zásadně ovlivnit církevní restituce. Neslibovali jsme, že je zrušíme, ale že je zredukujeme. Do Poslanecké sněmovny jsem v těchto dnech předložil návrh novely zákona o vyrovnání s církvemi, kterým chci prodloužit dobu pro vydávání majetku o jeden rok. V rámci toho roku se budeme snažit prosadit zdanění církve, neboť ta je dnes od daně osvobozena. Možná vám to připadá málo, mně by se také lépe spalo, kdyby toho bylo více, ale věřím, že příště ti, co zůstali sedět doma na zadku, půjdou k volbám a Vy se snad naučíte podepsat.

Všem těm, kterým se zdá, že ne vše je s plněním volebního programu v pořádku bych chtěl říci, že Vaše konkrétní připomínky jsou pro mě i ostatní členy ČSSD motorem k tomu, abychom se snažili na to upozornit vedení sociální demokracie i členy vlády a stojí za to je napsat a i se pod ně podepsat.

Předem Vám za Vaše názory a poznámky děkuji.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna