MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2014 13:27:59 - petra.prostejov

Nový zákon

Vážený pane ministře,
ráda bych upozornila, že vojáci a jejich rodiny žijí v nejistotě. Veřejnost vidí jakési teoretické peníze, nevidí už to, že jsou vojáci překládaní z místa na místo, bez ohledu na jejich rodiny, na zaměstnání jejich manželek, na to, že mají někde nějakou nemovitost a musejí řešit bydlení na druhém konci republiky (bez existence vojenských bytů). Jsou vyslatelní do bojů atd. Za "odměnu" dostávají čím dál víc práce (propouštěním kolegů), momentálně bez schválení navýšení mezd. Nemůžou mít odbory, nemůžou si stěžovat. Na základě návrhu nového zákona jsou vypisována výběrová řízení, z nichž je víc než 1/3 zrušena, protože se veliteli výherce nelíbí (což nelze nazvat jinak než fraškou), nicméně není jak se bránit, protože povinnost vypisovat výběrová řízení ještě není zakotvná v zákoně.
Chápu, že nechcete bezhlavě podepsat zákon, který jste nevytvořil, nicméně prosím, abyste se jím zabýval a co nejrychleji situaci vyřešil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.