Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 19:26:49 - palot

Co svědomí, pane Foldyno?

Vážený pane, chci se zeptat, odvolávaje se na Váš článek zde na Parlamentních listech: Myslíte, že jsme si již zametli před vlastním prahem? Soudím, že zřejmě ano, když jste zdvihl ruku ve sněmovně pro to jednostranné usnesení! Je to v souladu s Vaším svědomím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2014 10:26:46 - Jaroslav Foldyna

Vážený palote,

já jsem vždy ve všech článcích a vystoupeních zdůrazňoval, že je pokrytecké mít dvojí metr. Dovolávat se dodržování mezinárodního práva a Helsinské smlouvy a odsuzovat Rusko v případě Krymu a oslavovat vítězství „demokracie“ v případě ukradení Kosova Srbsku. Tehdy došlo k zásadnímu porušení mezinárodního práva a Helsinské smlouvy a jediným pozitivním rozdílem mezi Kosovem a Krymem je, že na Krymu proběhlo referendum. Nicméně nedělitelnost státní hranice zajišťuje Helsinská smlouva, kterou je Rusko, stejně jako ostatní státy, signatářem. A bylo-li mezinárodní právo porušeno na Balkáně, je dnes porušeno na Krymu bez ohledu na to, je-li mi to sympatické či není. Přistoupíme-li na dělení světa tímto způsobem, ohrožujeme i Slovensko tím, že se jim zítra začne oddělovat Komárno a Žitný ostrov, dojde k dělení Španělska, Itálie, oddělí se Korsika, rozdělí se Belgie, Velká Británie,... Nejsem pokrytec ač vnímám situaci na Krymu jako velmi odlišnou od toho, co se dělo na Balkáně a na Kosovu, tudíž mám svědomí čisté.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna