Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2014 21:12:32 - Jan Hartman

Zrušení střídání času

Dobrý večer, měl bych na Vás hned několik otázek týkajících se zrušení střídání času. Sám bych takové opatření rozhodně uvítal - myslím, že zimní čas je přirozenější a s o něco dřívějším stmíváním v létě by rozhodně nebyl problém - pozdější východy slunce v zimě v případě celoročního letního času by mně vadily více, ale k samotným otázkám:
Prováděl už jste v EP cosi na způsob "rekognoskace terénu," nakolik by byl Váš návrh průchozí?
Složení budoucí Komise zatím samozřejmě znát nemůžeme, ale pokud jde o EP, víte už o konkrétních lidech či skupinách poslanců napříč jednotlivými frakcemi či členskými zeměmi, kteří by byli ochotni pro takový návrh hlasovat? Máte přehled o podobných iniciativách a jejich ohlasu i jinde v Evropě?
Děkuji
Jan Hartman

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2014 7:31:39 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Hartmane,děkuji za Váš dotaz.
Tuto rekognoskaci terénu už udělala europoslankyně Zuzana Roithová. Pokud by měl tento návrh projít, musí projít přes Evropskou unii. Původně chtěl Petr Šilar udělat petici a sehnat milion hlasů z Evropy, ale to není zas tak jednoduché.Já si myslím, že těch důvodů pro zrušení času je spousta. Jen se do toho musí začít šlapat. A právě opakované otevírání tématu na půdě EP k tomu rozhodně může přispět. Dnes nevíme, jaké bude sloužení komise. Nicméně pokud bude příznivé, tak je reálné, aby došlo do pěti let ke zrušení střídání časů jako je tomu například v Rusku.
Krásný den přeje Tomáš Zdechovský