Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2014 18:46:00 - Marek67

JZD

Dobrý den, jako poslanec za Jihočeský kraj by jste mohl ten Váš článek trochu více objasnit a nepsat "údajně"?
Kraj si bere pod sebe jeho pozemky, které mu patří a chce zvednout zisky.
V současnosti na pozemcích hospodaří především střední zemědělské a lesnické školy - jaké zisky odvádí tyto školy.
Kdo další tyto pozemky obhospodařuje a odvádí z nich zisky.
Zatím, co se kde objevuje se záporně staví většinou členové KDU.
Jedinec tento projekt nemohl schválit, prošel určitě řádnou radou a je jedno jestli ČSSD, ODS, KSČM. Když vidíte v tomto schválení podvod, máte dát trestní oznámení.
Určitě se více lidí rádo seznámí s podrobným a odborným vysvětlení problému ohledně JZD.
Zatím je tady spíše podle toho co píšete problém dohody ČSSD, ODS, KSČM a vy ne.
M.Platzek.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2014 6:00:44 - Ing. Jan Bartošek
 Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz.

K Vašemu tématu se výborně vyjádřil kolega Šimon Heller zde: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Heller-KDU-CSL-Vytiskovo-JZD-na-jihu-Cech-314430

Vámi zmíněný článek je krátkým komentářem k aktuální situaci v Jihočeském kraji. Jedná se o to, že postupně dochází ke slučování pozemků lesnických, zemědělských a rybářských škol. A to bez jakéhokoli studie nebo jiného podkladu. Alarmující je, že komunistický radní otevřeně přiznává, že takovéto zásadní rozhodnutí padlo pouze na základě rady lidí jako je Pavel Dlouhý z Hluboké nebo Václav Kučera, odvolaný komunistický radní. (Zdroj: Písecké postřehy ze dne 19. 3. 2014)

Navíc otevřeně mluví o tom, že se jedná o "penězovod". Takovýmto způsobem školy vnímat však není možné. Pokud chceme odpovědně spravovat věci veřejné, nemůžeme se rozhodovat na základě pocitů našich kolegů, ale musíme mít svá rozhodnutí podložená fakty. Na přesná čísla výnosů se neptejte mě, ale spíše pana Vytisky, který ale sám otevřeně přiznává, že tato čísla nezná.

Dochází tak k paradoxu, že například Školní polesí Hůrka, dostala své pozemky darem od města Písek, s podmínkou zpětného převodu na město v případě změny. I když po takové době nelze právně tuto skutečnost vymáhat, je zjevné, že není něco v pořádku. Pokud pak komunistický radní pro školství tvrdí, že ho etický rozměr celé věci nezajímá, není to dobrý signál pro společnost.

Co se týká samotného schválení, pro byli zastupitelé KSČM, ČSSD a TOP 09. Jsem rád, že se našli tací sociální demokraté, kteří nebyli ochotni vznik tohoto socialistického JZD podpořit, například písecký starosta Veselý. Jinak proti nebyla pouze KDU - ČSL, ale kromě TOP 09 celá opozice, dále například krajská školní komise nebo školy samotné.

Váš Honza Bartošek