Ing. Josef Vondrášek

  • BPP
  • Rožmitál pod Třemšínem
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 11:07:40 - KamilDánský

Babiš a hazard

Podporujete jako starosta Babiše, který chce více regulovat hazard a chce,aby zde měli více pravomocí samotná města a obce? A jak byste jako poslance nejsilnější opoziční strany hodnotil asi nejsilnější článek vlády, Andreje Babiše? Zpočátku všichni říkali, jak je velkou neznámou, ale jak byste jej po půl roce ve sněmovně, téměř čtvrt roku ve vládě, hodnotil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 13:07:49 - Ing. Josef Vondrášek
Jako starosta podporuji kohokoli, kdo pomůže zabezpečit městům a obcím v jakémkoli směru více pravomocí. Pokud jde o hazard, provozovaný na území obce, je správné, aby obec měla rozhodovací a regulační pravomoci.

Pokud jde o Andreje Babiše, neřekl bych, že je nejsilnějším článkem vlády. Na takové konstatování je dosti času. Ale určitě je jediným v celé vládnoucí koalici, který může něco změnit, pokud vydrží fyzicky a hlavně psychicky. Lidé to tuší, proto ho pasují do role nejoblíbenějšího politika. Těch už jsme měli. Od Tvrdíka, přes Radka Johna, Grosse až po Nečase. Nakonec skončili jako „babralové“ v hlubokém zapomenutí a nadělali pouze hodně škody. Mne osobně pan Babiš zatím ničím nepřesvědčil. Určitě nasadil všechny své síly, ale výsledky se vždy dostavují až po určitém čase a lidé neradi čekají. „Tah na branku“ určitě pan Babiš má, ale jsem docela rozladěn jeho postoji k zásadním kauzám.

a) ČSSD vyhlásila nutnou budoucí pomoc Paskovu. Jak reagoval pan Babiš?  Nejprve prohlásil, že k tomuto kroku nemůže v žádném případě dojít a pomalu podal trestní oznámení na premiéra, že v minulosti prodal doly hluboko pod cenou. Do týdne se vyjádřil, že situaci chápe a Paskovu se bude muset pomoci.

b) Podobný postoj měl vůči tlaku na navýšení plateb státu za své pojištěnce. Za týden zase pochopil a navýšení plateb odsouhlasil.

c) Stejné to bylo se zelenou naftou pro zemědělce. První reakce byla: „… v žádném případě, v letošním státním rozpočtu na to nejsou peníze!“ Také zde během pár dnů změnil názor.

Uvidíme za rok, zatím „mnoho povyku pro nic“. Největším přínosem Andreje Babiše je skutečnost, že poslanci ODS a TO 09 z něho začínají být nervózní. Asi vědí proč.