Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 20:44:07 - pavel60

V PL čtu, že ČSSD couvá od plošných majetkových přiznání

a zpětného dodanění nezdaněných příjmů. Vypadá, že tento zákon dle pana prezidenta jako stěžejní v boji proti korupci bude ze strany vlády vytvořen v duchu , aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Jaký je váš názor coby představitele ČSSD zvoleného občany na severní Moravě k prosazování vůli voličů sociální demokracie. Dle vyjádření politiků tak jen poslanci KSČM a Úsvitu to s majetkovým přiznáním myslí vážně a smysluplně. Jak se na to díváte vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 9:22:39 - Ing. Adam Rykala
Vážený pane,
děkuji Vám za Váš dotaz, jsem rád, že občané nejen před volbami, ale i během volebního období bdí a sledují situaci, která se na české politické scéně děje. Sociální demokracie vždy byla, je a bude pro majetková přiznání v co největším rozsahu. Je však potřeba hned úvodem říci, že musíme rozdělit lidi do dvou kategorií, a to na nízko až středně příjmové a na vysoce příjmové. První skupina obyvatel nevalného výdělku by od této povinnosti měla být zbavena. Nechceme v zemi nastolit totalitní teror a kontrolovat každou korunu, kterou naši občané ze své kapsy vydají. Problém je pak u vysoce příjmových občanů, u kterých mám často dojem, že ne vždy nabyli svého jmění čistou cestou. Zde je politika celé sociální demokracie konzistentní nehledě na postoj koaličních partnerů či prezidenta republiky.
Ač se diskuse stáčí různými směry, prosím věřte, že jsem zásadně pro majetková přiznání. V následujících měsících budeme nadále problém řešit, jsem si zcela jist, že dojdeme k závěru, který uspokojí nejen naše voliče, ale i Českou republiku, která je zatížena korupcí a tunelářstvím již od dob Klausovy privatizace. Budu tak svou aktivitou přispívat k prosazení zákona o majetkovém přiznání, který každý nekale nabytý majetek jeho "majitelům" přijde velmi draho.
Vážený pane, závěrem ještě jednou děkuji za Váš zájem a zdravím.
S pozdravem Adam Rykala
www.rykala.cz