Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2014 15:05:00 - Vítězsalv M.

plat europoslance

Co to je zas za nesmysl, že dosluhující europoslanci, kteří do Štrasburku dorazí 1. července předat štafetu svým nástupcům, dostanou za tento den celý měsíční plat? A pokud se to bude týkat i vás, což bych vám nepřál, co s penězi uděláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2014 12:56:42 - Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.
Vážený čtenáři, 
děkuji Vám za Váš dotaz.
Rád Vám sdělím, jak to celé vzniklo. Mandát poslance Evrop.parl.je stanoven na 5 let. Předsednictvo Evrop.parl. před 2 lety rozhodlo, že poslední plenární zasedání bude místo ve smlouvách uvedeného července v červnu a nové mandáty nezačnou platit od 15.7., ale již od 1.7.2014.
Minulý týden ve Štrasburku však předsednictvo Evrop.parl. získalo stanovisko právní služby, které říká, že se tím neoprávněně zkrátil předpisy daný mandát o jeden měsíc na 4 roky 11 měsíců. U poslanců, kteří budou znovu zvoleni, to problém nečiní. U poslanců, kteří však zvoleni nebudou, to má důsledky pro jejich budoucí započtení 5 letitého funkčního období v jejich zemích do důchodového systému.
Velmi nešťastně proto předsednictvo rozhodlo, že u těch nezvolených mandát ponechají do 1.7. 
Pokud by se to týkalo mé osoby, plat za červenec bych rozdělil a předal na cílené dobročinné účely, zejména podporu starých nebo nemocných občanů. Což ale již činím během svého celého působení v Evrop. parlamentu.  Věřím však, že mi spoluobčané dají důvěru a pomohou mi tak dále pro ně pracovat a zastupovat je na evropské půdě.
S pozdravem Jaromír Kohlíček